Keurmerk relatiebemiddeling

Een aantal relatiebureaus schermt met het hebben van een 'keurmerk relatiebemiddeling'. Wat houdt dat keurmerk precies in en wat heeft u eraan?

Keurmerken binnen de persoonlijke relatiebemiddeling kunt u zien als nep, aangezien de overheid noch consumentenorganisaties dergelijke 'keurmerken' ondersteunen, laat staan ooit hebben uitgevaardigd.

Door wie worden keurmerken relatiebemiddeling dan wel uitgevaardigd? Dat wordt door de branchevereniging gedaan. Maar aangezien het daarbij om commerciële samenwerkingsverbanden gaat (zie relatiebemiddeling en brancheverenigingen), zegt een keurmerk relatiebemiddeling eigenlijk niet meer dan dat het betreffende relatiebureau lid is van de branchevereniging. De kwaliteit en betrouwbaarheid die daarmee gesuggereerd worden zijn echter geenszins gegrond (zie ook betrouwbaar relatiebureau vinden). In plaats daarvan is het enige wat telt de overeenkomst die u met het relatiebureau aangaat.

Wat overigens voor het hebben van een 'keurmerk' geldt, geldt eveneens voor de toevoeging 'erkend', waar sommige relatiebureaus ook mee schermen. Erkend wil namelijk volgens het woordenboek gewoon zeggen 'officieel toegelaten tot'. Het is daarmee eigenlijk een chique manier om te zeggen dat het bureau is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en daarmee 'officieel toegelaten is' als bedrijf'. Aan de toevoeging 'erkend' heeft u dus eigenlijk niets.

Zie ook:

relatiebemiddeling en branchevereniging relatiebemiddeling en klachten Betrouwbaar relatiebureau vinden Belangrijk bij relatiebemiddeling

Relatiebemiddeling: het beste bureau voor u

Gegeven uw persoonlijke situatie en - wensen, welk relatiebureau is dan voor u de beste keuze? In 13 vragen krijgt u het antwoord. DOE DE TEST